top of page
De Kromme Zweppe

MENDAGEN UGCHELEN
25 & 26 Mei 2024

41ste editie

District Kampioenschap – Samengestelde menwedstrijd bij De Kromme Zweppe

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei zal Vereniging Het Apeldoorns Aangespannen Paard De Kromme Zweppe voor de 41e keer een samengestelde menwedstrijd organiseren. Dit jaar zal het evenement tevens dienen als het districtskampioenschap voor KNHS Men District Oost. De wedstrijd vindt plaats op het hoofdterrein aan de Wezenweg/Otterloseweg tegenover Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel in Ugchelen, en is vrij toegankelijk voor het publiek.

We hebben een sterk deelnemersveld met ruim 100 aanspanningen. Menners uit het hele land hebben zich ingeschreven om deel te nemen met enkel-, twee-, tandem of vierspanpony’s of paarden in de unieke en prachtige omgeving van Ugchelen. De wedstrijd wordt gereden in de klassen L, M en Z, en er is ook een hobbyrubriek voor rijders zonder startkaart.

District Kampioenschap KNHS Men District Oost

Tijdens de wedstrijd strijden deelnemers om het District Kampioenschap van KNHS Men District Oost. De winnaars van de verschillende rubrieken plaatsen zich rechtstreeks voor het Nederlands Kampioenschap, dat in september zal plaatsvinden in Wenum Wiesel.

Parcoursbouwer van internationaal niveau

Op zaterdag 25 mei zullen de dressuur- en vaardigheidsproeven plaatsvinden en op zondag 26 mei zal de marathon verreden worden. Deelnemers kunnen genieten van de prachtige bossen rondom Ugchelen en worden uitgedaagd door spectaculaire hindernissen op het hoofdterrein. Voor deze editie hebben wij de hulp ingeschakeld van Hanne-Louise de Koning als parcoursbouwer. In 2023 promoveerde ze tot internationaal parcoursbouwer na de FEI-cursus in het Belgische Waregem. Met deze promotie werd Hanne-Louise de eerste Nederlandse vrouwelijke parcoursbouwer in de internationale mensport.

Ook voor de jeugdige toeschouwers zijn er leuke activiteiten op het terrein in de vorm van een springkussen en schmink op zondag.

Publiek is beide dagen van harte welkom om te komen kijken. De toegang is gratis.

Wedstrijd Informatie:

3

Belangrijke informatie

Lees de algemene informatie goed na. Zo ben je helemaal op de hoogte en kom je niet voor verrassingen te staan. 

2

Dagindeling

De dagindeling voor de wedstrijddagen zijn bekend. Lees alle informatie goed door. Alles is ook terug te vinden in het programma boekje.

1

Deelnemerslijst

Alle deelnemers zijn bekend! Het beloofd een mooie dag te worden. Wil je weten wie er mee doet, kijk dan snel in de lijst.

Startlijsten

De voorlopige startlijsten zijn bekend. Let goed op dit kan nog wijzigen.

Scherm­afbeelding 2024-05-23 om 09.49.48.png

Met grote dank aan onze sponsoren: 

bottom of page